BAMTEC – Rullarmering

Ett bra sätt att lägga armering på stora ytor där det inte sticker upp för mycket armering  från pålplintar eller från våningen nedanför. Levereras oftast i för projektet skräddarsydda rullar med vikt upp till cirka 1,5 ton. Man kan ha olika längder, cc-avstånd och dimensioner i samma rulle. De placeras ut en efter en med kran och rullas ut snabbt och lätt på knappt någon tid alls.

Visst kostar det en massa pengar extra jämfört med ILF eller fallande längder men man sparar väldigt mycket tid och armerarnas ryggar. Enligt Celsa, en av de svenska tillverkarna av Bamtec, används Bamtec i bottenplattor, väggar, etc.

I broar och anläggningar där man inte får svetsa i armeringen används en maskin kallad Spinmaster som fäster järnen på rätt cc-avstånd med vanlig najtråd istället för att häftsvetsa den på ett monteringsband.

Enligt uppgift tar det endast 1/10 av den tid det vanligen tar att armera en platta. Bra va?

 

Bamtec_rollen_13

Publicerat i Armering. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Lämna Trackback.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.